Avenue des Champs Elysees

De Avenue des Champs-Élysées ligt in Parijs in het gelijknamige departement, in het 8e arrondissement in het Quartier des Champs-Élysées.
Het is één van de bekendste winkelstraten ter wereld. De straat is 1910 meter lang en 71 meter breed. In deze straat kun je niet alleen winkelen, maar ook een aantal kunstwerken bekijken, zoals bijvoorbeeld de Arc de Triomphe.

Andere bezienswaardigheden om en nabij de Champs-Élysées zijn Grand Palais, Petit Palais, Musée du Louvre en Place de la Concorde.
De Champs-Élysées is verder bekend door alle gevestigde zaken, van modeketens als Louis Vuitton, Lacoste, Armani en Burberry tot musicstores als Fnac en Virgin Megastore. Bekende juweliers zoals Cartier zijn er gevestigd.
Ook zijn er dure restaurants en salons zoals de Haagen Dasz ijssalon en het peperdure restaurant Fouquet’s.

1306755260023

Daarnaast zijn er ook nog galerijen met de nieuwste en duurste auto’s van oa. Citröen, Ferrari (alweer verhuisd), Renault en Peugeot.
Ook is deze straat elk jaar het eindpunt van de Ronde van Frankrijk (Tour de France). Er worden dan enkele rondes gereden over de hele straat voordat er gesprint wordt. Meestal eindigt deze laatste etappe in een massasprint.
De naam is afkomstig van Griekse mythologie, waarin wordt gesproken over de Elyzeese velden. Daar zouden de gelukzaligen leven. Vroeger was er een park dat dezelfde naam droeg. Een letterlijke vertaling van Avenue des ChampsÉlysées zou ‘Elyzeese Veldenlaan’ opleveren.