Avenue des Champs-Élysées

Het is één van de bekendste winkelstraten ter wereld. De straat is 1910 meter lang en 71 meter breed. In deze straat kun je niet alleen winkelen, maar ook een aantal kunstwerken bekijken, zoals bijvoorbeeld de Arc de Triomphe.

Champs-Elysees-Paris-France-01-1440x2560

De duurste en bekendste winkelstraat van Europa is de Champs-Elysées. Hier zijn winkels van de exclusieve merken gevestigd. Ook hier komen onder anderen de mode en sieraden winkels terug.
Met name op het gebied van mode is Parijs de toonaangevende plek in Europa (samen met Milaan).
De nieuwste collecties van de grote couturiers is hier te vinden, deze worden aan het grote publiek getoond tijdens diverse modeshows.

Deze straat is te vergelijken met de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam, waar ook veel Franse en internationale sterren regelmatig een aantal eurootjes uitgeven. Er zijn een aantal overdekte passages zoals de Arcades Lido en de Arcades des Champs Elysées Tussen het winkelen door kan op de Champs-Elysées genoten worden van een hapje en een drankje. Hiervoor kan je terecht bij diverse barretjes en restaurants, waar in de zomer heerlijk op een terras gezeten kan worden.

Adres:
Avenue des Champs Élysées
75008 Paris, Frankrijk

Openbaar Vervoer:
Metro: George V (1) en Charles de Gaulle – Étoile (1, 2, 6)
Bus: 22, 30, 32, 52, 73, 83, 92
RER: Charles de Gaulle (A)