Avenue Montaigne

De Avenue Montaigne is een chique winkelstraat in het 8e arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs. De laan begint bij de Place de l’Alma en komt uit op de rotonde van de Avenue des Champs-Élysées.
Oorsprong van de naam
De Avenue Montaigne werd eerst de Allée des Veuves (Weduwenlaan) genoemd, omdat rouwende echtgenotes geregeld daar samenkwamen. Sinds die periode – het begin van de 18e eeuw is de straat echter zeer veranderd. De huidige naam is afkomstig van Michel Eyquem de Montaigne, een schrijver uit de Franse Renaissance.
Er zijn verschillende grote modeboetieken gevestigd aan de Avenue, zoals Dior, Chanel, Versace, Gucci, Prada en Valentino. Tevens zijn er juwelierszaken als Bulgari en chique hotels zoals het Plaza Athénée-hotel te vinden.
In de jaren ‘80 werd de Avenue Montaigne beschouwd als de belangrijkste ader op het gebied van mode en accessoires. Veel gevestigde namen hadden hier een filiaal. Als gevolg hiervan is de avenue tegenwoordig belangrijker dan de Rue du Faubourg Saint Honoré, enkele straten noordelijker en van oudsher het centrum van de mode. De straat heeft veel te danken aan het LVMH-conglomeraat (Louis Vuitton Moët Hennessey), dat geholpen heeft bij het creëren van het karakter dat de avenue nu heeft. LVMH en zijn groep topdesigners en -firma’s, zoals Céline, Loewe, Vuitton, Inès de la Fressange en vroeger ook Christian Lacroix, hebben veel onroerend goed aan de avenue in hun bezit.

Givenchy-Avenue-Montaigne

Adres:
De Avenue Montaigne
75008 Paris, Frankrijk

Openbaar Vervoer:
Metro: George V (1) en Charles de Gaulle – Étoile (1, 2, 6)
Bus: 22, 30, 32, 52, 73, 83, 92
RER: Charles de Gaulle (A)