Disneyland Parijs

Disneyland Paris, voorheen Euro Disney Resort en later nog Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van Parijs,Frankrijk. Het park ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs en ligt voor het grootste gedeelte in de Franse gemeente Chessy, in het departement Seine-et-Marne.
Disneyland Paris bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. Het park is het tweede Disneyresort buiten de Verenigde Staten, voorgegaan door Tokyo Disney Resorten gevolgd door Hong Kong Disneyland Resort. Het complex wordt beheerd door Euro Disney S.C.A., dat voor 39,8% in het bezit is van The Walt Disney Company. 10 procent van de aandelen zijn van de Saoedi-Arabische Prins Alwaleed. De overige 50,22 procent is van aandeelhouders. Philippe Gas is bestuursvoorzitter van het bedrijf.
Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park. In juli 1995 had het park voor het eerst in de geschiedenis positieve kwartaalcijfers.

De Disneyland Parken liggen op slechts 2 minuten loopafstand vanaf station Marne-la-Vallée/Chessy

Vanuit Parijs brengt lijn A van de RER u snel naar het hart van Disneyland.

Met 15.405.000 jaarlijkse bezoekers in 2009 is Disneyland Parijs het meest bezochte attractiepark van Europa.

Omdat niemand u beter op de hoogte kunt houden dan Disney zelf, verwijs ik u graag via onderstaande foto’s naar de desbetreffende parken.

disneyland-paris-sleeping-beauty-castle-2

 

7642367258_d183f4ab47_z