École Militaire

De École Militaire (Militaire School) is een gebouw in Parijs dat ontworpen is door de architect Jacques-Ange Gabriel.
 
Het gebouw École Militaire

 

De school werd gebouwd tussen 1751 en 1773, op initiatief van Madame de Pompadour, maîtresse van Lodewijk XV en was bedoeld om jonge arme edelen in staat te stellen een officiersopleiding te volgen.

De École Militaire bevindt zich aan het uiteinde van Jardin du Champ de Mars, een langgerekt park, aan de andere kant van dit park staat de Eiffeltoren. De gevel die naar de Champ-de-Mars is gekeerd, heeft acht kolossale Corintische zuilen en wordt gedomineerd door een vierhoekige paviljoenkoepel, met trofeeën en allegorieën als versiering. De pronkgevel is echter naar het binnenhof gericht. Het is een typisch neoclassicistisch gebouw. Gabriel moest zijn ontwerp meerdere malen aanpassen, aangezien het gebouw de Invalides zou overtreffen.

In de negentiende eeuw werd het gebouw met zijvleugels uitgebreid tot een groot complex. Nadat de gebouwen een belangrijk ruitercentrum waren geweest, werd hier in 1878 de hogere Krijgsschool ondergebracht en vandaag de dag biedt het nog altijd onderdak aan instituten voor hoger militair onderwijs.

Trivia

  • Een van de bekendste studenten was Napoleon Bonaparte.

Adres:
Place Joffre 1, Paris, France, 75007

Openbaar Vervoer:
Metro: Saint-François-Xavier (13)
RER: Châtelet-Les Halles, Saint Michel-Notre Dame
Bus: 28, 87

Dichtbij:
Musée Rodin
Assemblée Nationale
Église Americaine a Paris
Eiffel toren
Cimetière de Passy
Champ de Mars
École Militaire
U.N.E.S.C.O
Saint-François-Xavier
Chapelle Notre Dame de la Medaille Miraculeuse