Galerie Vivienne

Galerie Vivienne is een prachtig, gerestaureerd negentiende-eeuwse passage, geheel bedekt met glazen daken, mozaïek betegelde vloeren, en met de hand gesneden houten ornamenten Dit is een perfecte plaats om te stoppen voor een bakje thee of om te winkelen.
De Galerie Vivienne is een van de meest charmante galerijen van Parijs. Het verbindt de Nationale Bibliotheek met de Place des Victoires. Luxueus ingericht in een neo-klassieke stijl, het is een passage voor een heerlijke wandeling langs de winkels waarvan nog zoveel oude charme van bewaard is gebleven en waar je nog echte kwaliteit kunt vinden.
Gebouwd in 1823 volgens een plan van François Jean Delannoy, de galerie doet denken aan een Romeinse sfeer, bijna „Pompei”, met zijn geplaveide grond van bloemen mozaïeken en de bas-reliëfs van godinnen versieren de hoge delen. De elegante luifel baadt het natuurlijk licht. Het voormalige hoofd van de politie met de naam Vidocq, woonde op nummer 13, de kant van de grote trap.

450px-Paris_-_Passage_des_Princes_02

Hier vindt u ook vele prachtige Franse geheime genoegens: A Priori Thé deze klassieke Parijze-theesalon biedt heerlijke thee. Legrand Filles & Fils is een traditioneel épicerie-en très cute! compleet met chocolade en andere snoepjes in glazen potten, plus een wijnkelder die een oenophile (wijnliefhebber) het idee zou geven dat hij in een stukje van de hemel was (veel van de heerlijke wijnen worden geserveerd in een glas).
Catherine Vernoux heeft de nieuwste in jurken uit Azië en Afrika; Wolff & Descourtis stalt een heerlijke reeks van romantische sjaals en omslagdoeken (hier moet je zijn als je iets unieks en niet alledaags wilt).
Joyce Pons de Vier is een winkel vol decoratieve voorwerpen, waaronder hout gesneden fruit en gebogen vergrootglazen. Si Tu Veux-een van de beste speelgoed winkels in Europa heeft one-of-a-kind teddy beren, houten poppenhuizen, puzzels van Europa, speelgoed, speelgoed, speelgoed, speelgoed, kinderspeelgoed, etc.
De gekke wereld van de mode gepresenteerd door Jean-Paul Gaultier etaleert ook in Galerie Vivienne en de lijst gaat maar door. Niet veel mensen zetten het 2de arrondissement op hun prioriteitenlijst om te bezoeken, maar als je jezelf eens wilt verwonderen neem dan eens een duik in het Galerie Vivienne.

dlmap

pasmap

Adres:
Galerie Vivienne
75002 Paris, France
Er zijn drie ingangen:
5, rue de la Banque
6, rue Vivienne
4, rue de Petits-Champs

Openbaar Vervoer:
Metro: Bourse 3, Palais Royale 1, 7
Bus: 48, 72