La Bastille 1

De architectuur hier is minder voornaam en imposant dan elders in de stad en doet denken aan ‘LA Bohème’ van Puccini . Creatieve types trekken naar dit stadsdeel vanwege de lage huren en hebben het een bruisende, jeugdige sfeer gegeven.

Metro: Bastille 1, 5, 8

Geniet terwijl u de brede middenberm van de Bd. Richard Lenoir oploopt van een van de grootste markten van de stad (donderdag en zondag). Sportschoenen en goedkope kleding liggen er naast allerlei soorten groente en fruit en andere verleidelijke koopwaar. Sla rechtsaf de Rue St. Sabin in en onderbreek uw wandeling in het uitnodigende Café de l’lndustrie (nr. 16). een populair trefpunt van buurtbewoners. De bonbons van A la Petite Fabrique (nr 12), ware minikunstwerkjes die met liefde worden gemaakt in een ruimte met een intens cacaoaroma, zijn soms zelfs met goudspikkels bestrooid. Sla op het kruispunt met de Rue Daval rechtsaf en neem een kijkje in de fraaie Cour Damoye met de vele kunstgalerieën.

De Brulerie Daval op nr. 12 is, hoewel minder elegant dan sommige andere thee- en koffiezaken. een winkel die bekendstaat om haar betaalbare prijzen. Maak rechtsomkeert en wandel via de Rue Daval terug naar de Rue de Lappe, waar drukke, kleurrijke bars en restaurants met internationale keukens gevestigd zijn. Sla linksaf op de Rue Charonne, met de vele kledingboetieks en cafés met een jonge clientèle. Het Café du Passage op nr. 12 is populair en het Pa_ Café op nr. 41 is bekend geworden van de film When the Cars Away.
Op de Rue Keiler vindt u nog meer boetieks en kunstgalerieën en de buurtbewoners wurmen zich al jaren de nauwe tapasbar La Plancha op nr. 34 in, voor kannen sangria en smakelijke Spaanse hapjes (alleen ’s avonds). Loop dezelfde weg terug naar de Rue de Charonne en wandel in zuidelijke richting de Avenue Ledru Rollin op. De Rose-Thé, een schattige salon de the op nr. 104, nodigt uit tot een wandelpauze. Stap op station Ledru Rollin op de metro.

Deze wandeling is in het 11de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.
dlwandeling

La Bastille 1