La Bastille 2

Maakt u deze wandeling in de ochtend dan vind u hier een van de meest diverse markten van Parijs. ’s Avonds is dit de buurt waar u veel vertier kunt vinden.

Metro 8: Ledru Rollin

Loop de Rue du Faubourg St. Antoine in, sla rechtsaf Rue Antoine Vollon en dan linksaf Rue Théophile Roussel in. Neem een kijkje bij de Baron Àligre op nr 1, een traditionele wijnbar waar de wijn nog steeds van het vat getapt wordt en ook vleeswaren en kaas verkrijgbaar zijn. Wandel dan de Place d’Aligre op, bekend om zijn leuke markthal en drukke openlucht markten ochtends. op de ochtendmarkt komt het diverse karakter van de buurt tot uiting, mensen van alle mogelijke leeftijden en huidskleur komen erheen om inkopen te doen en een praatje te maken.

Loop via Rue de Cotte naar de Rue de Fauborg St. Antoine en sla linksaf naar de Bastille. Hoewel hier overdag druk gewerkt wordt, komt de buurt ’s avonds pas echt tot leven. Aan deze straat vindt u verschillende drukbezochte café’s, waaronder Café Sanz Sans op nr.49, in retro-chique stijl met roodfluwelen stoelen en banken bekleed met luipaardstof, en La Fabrique, ernaast op nr. 53, dat moderner is ingericht en pas om 05:00 uur de deuren sluit. De Barrio Latino op nr.46 is een extravagant café, met bonte kleuren en een brede centraal in de gelagzaal aangebrachte trap. Vanaf de bovenverdieping, met uitzicht op de hoofdzaal, kunt u mensen kijken.

Onder de met rode franje behangen plafondlampen zult u zich zeker hip en mooi voelen, er worden hier ook salsalessen gegeven. Als u zin hebt in een nachtje uit naar dure chique clubs, kunt u terecht in de China club (Rue de Charenton nr. 50), de straat ten zuiden van de St. Antoine. Loop ook even door de Passage du Chantier, waar de traditionele meubelmakerij nog steeds floreert. Terwijl u naar metrostation Bastille loopt, kunt u zien dat de barricade van 1848 – beroemd door Les Miserables van Victor Hugo – aan de ingang van de Rue de Charenton was opgeworpen.

Deze wandeling is in het 11de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

La Bastille 2