Jardin du Luxembourg

Het park is door de jaren heen aanzienlijk vergroot door vele grondaankopen. Men vindt er typisch Franse bloemenbedden, gecombineerd met Italiaanse fonteinen. Als een eerbetoon aan rijke tijden is één van de Médicis fonteinen uit 1861 op de rue de Médicis neer gezet.

Jardins de Luxembourg

De Chartreux landen, veroverd tijdens de revolutie, werden geannexeerd en toegevoegd aan de tuin en gaf zo Chalgin de mogelijkheid om de Observatoire er aan vast te koppelen door middel van een groene strook.

De Observatoire fontein van Davioud, Carpeaux en Frémiet beeld de vier delen van de wereld uit. Het is een beeld van kracht en elegantie. In 1835 maakte Gisors een oranjerie niet ver van Petit Luxembourg, welke tijdens de periode 1866 en de bouw van het Musée national d’art moderne werd gebruikt als een expositie ruimte voor kunstenaars.

Jardins de Luxembourg2

De inhoud van de bloemen displays is zo ontworpen om optimaal gebruik te maken van de verschillende bloeiperiodes van de verschillende bloemen. Deze displays worden ook constant vernieuwd. Het grote aantal standbeelden in de cheap jerseys China Jardin de Luxembourg maken het een openlucht museum. Een galerij van koninginnen en illustere vrouwen bij de vijver en het Delacoix monument van Dalou bij Petit Luxembourg.

Sinds de 18de eeuw is dit een favoriete plek om te gaan wandelen. De tuin heeft zijn charmes behouden en is nog steeds extreem populair. Mensen spelen er jeu de boules, schaak en bridge. Er is ook een bijenhouderij met 20 korven en er is ook een poppentheater.

Adres:
Boulevard Saint-Michel
Rue de Vaugirard 75006, Parijs

Openbaar Vervoer:
Metro: Notre-Dame-des-Champs (12)
Bus: 21, 27, 38, 58, 82, Day 85
RER: Luxembourg

4 sterren:
Het is een schitterend park met veel beelden incl. copy van het vrijheidsbeeld.
Bij goed weer ben ik meestal aan het eind van de middag in het park te vinden, even 1,5 uur bijkomen in de zon om daarna mijn dag in Parijs te vervolgen.

home-video