Le Marais 1

Dit is een geschikte wandeling voor op een zondag, omdat de winkels hier dan open zijn, maar ook op andere dagen is deze buurt de moeite waard.

Metro: Bastille 1, 5, 8

Neem op de Rue de Bastille een kijkje bil Bofinger (nr. 3), een van de fraaiste Franse brasserien, met zijn koepeldak van gebrandschilderd glas, hoge plafond en levendige sfeer. Sla rechtsaf de Rue de Birague in en wandel naar het 17e eeuwse Place des Vosges, een van de mooiste pleinen van de stad. Ooit woonden hier families van adel en vonden hier Koninklijke schouwspelen en duels plaats.

Aan de zuilen gangen vindt u galerieën, cafés, winkels en het huis van Victor Hugo. Veel bezoekers drinken koffie of een kir bij Ma Bourgogne (nr. 19). Verlaat het plein in de zuidwesthoek, door het Hôtel de Sully, een voormalig herenhuis in privé-eigendom en bekend om de prachtige gevel. In een van de vertrekken met een origineel 17e-eeuws plafond is een boekhandel gevestigd. Sla terug op de Rue St. Antoine, rechtsaf en dan weer rechtsaf de Rue de Turenne in. Sla linksaf de Rue d’Ormesson in en wandel naar het verzonken Place du Marché Ste. Catherine. Aan dit fraaie, met klinkers bestrate plein vindt u verschillende restaurants met buitenzitplaatsen.

Loop de Rue de Turenne weer in en sla linksaf de Rue des Francs Bourgeois in. In de talrijke boetieks hier is van alles en nog wat te koop van historisch tot hip, van chique tot funky. In de Archétype (nr. 17) vindt u prenten, kaarten en bouwtekeningen. Kijk op hoek van de Rue de Sévigné uit naar een oud uithangbord waar ‘Boulangerie’ op staat en de moderne schoenenzaak eronder. Boven veel winkels hangen nog oude uithangborden en dat levert een aardige afwisseling van nieuw en oud op. Loop door naar het uit 1544 daterende Musée Carnavalet. In dit museum met prachtige achtertuin is een tentoonstelling over de geschiedenis van Frankrijk (toegang gratis) ingericht, In het Magasin des Musées (nr. 29 bis) vindt u replica’s van andere Franse musea. Wandel van hier naar metrostation Rambuteau.

Deze wandeling is in het 4de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

Le Marais 1