Le Marais 2

Le Marais is een bijzonder schilderachtige, karaktervolle wijk, met drukke cafés en uiteenlopende bevolkingsgroepen.

Metro: Hôtel de Ville 1, 11

Wandel de Rue de Rivoli in. Wijnbar La Tartine (nr. 24) serveert al jaren wijn en tartines aan de vaste klanten uit de buurt. Sla linksaf de Rue Cloche Perce en dan rechtsaf de Rue du Roi de Sicile in

Het Bliss Kfé aldaar is een kleine, moderne bar, waar nog de oude bordjes hangen met de mededeling ‘Croissants et pains chaudes à 4 heures’. Sla linksaf de Rue Malher en dan nogmaals linksaf de Rue des Rosiers in. U staat nu midden in de jodenwijk, tijdens WOII is meer dan de helft van de Joden uit deze wijk omgekomen. Het eerbiedwaardige Goldenberg delicatessen (nr. 7) biedt een ruime keus aan lekkernijen. I’As du Fallafel (nr. 34) heeft misschien wel de lekkerste falafel van de stad.

Verderop in de straat vindt u nog meer goede eethuizen, waaronder Chez Marlanne. (Hier zijn ook afhaalmaaltijden verkrijgbaar die u op de oever van de nabije Seine kunt opeten.) Bij Sacha Finkelsztain (nr. 27) en bakkerij Korcarz (nr. 31) lonken strudels, challah en latkes. Sla linksaf de Rue Vieille du Temple in. Aan deze straat staan veel drukke café’s. Les Étages (nr. 35) is een populaire trash-chic bar; Le Petit Fer à Cheval (nr. 30) heeft een ultrahippe clientèle en buitenzitplaatsen waar u kunt kijken en bekeken worden, Les Philosophes (nr. 28) is vooral groot, en La Belle Hortense (nr. 31I) is een literaire wijnbar.

Sla aan het eind van het blok rechtsaf en dan nogmaals rechtsaf de Rue du Bourg Tibourg in. Breng hier een bezoek aan Mariage Frères (nr. 30), een van de oudste theewinkels in Parijs, met meer dan 400 theesoorten en mannen in linnen pakken die de blaadjes afwegen op ouderwetse koperen  weegschalen. Sla linksaf de homobuurt in aan de Rue Ste. Croix de la Bretonnerie, dan weer linksaf de Rue des Archives in, en wandel dan terug naar metrostation Hôtel de Ville.

Deze wandeling is in het 4de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

Le Marais 2