Moeder Natuur in Parijs

De natuurlijke tuin, met uitzicht op Rue Saint-Vincent, is een van de laatste overblijfselen van de bossen van Montmartre.

Dit kleine omheinde terrein werd in 1985 aangelegd door het departement voor parken en tuinen, en word periodiek opengesteld voor het publiek, terwijl ervoor word gezorgd dat het natuurlijke aspect behouden blijft. Om op zo’n kleine schaal een natuurgetrouw park te creëren moest het departement het glooiende land versterken, een pad aanleggen en een vijver graven. De tuin is echt ontstaan door moeder natuur, geen enkele boom of struik is door tuinmannen gepland. De vegetatie groeit wild en word niet gesnoeid, behalve als het noodzakelijk is om de vegetatie te beschermen tegen de stedelijke omgeving.

Eenjarige planten en planten die niet in de schaduw kunnen groeien, verliezen langzaamaan terrein aan de meer resistente en vaste planten. Een groot aantal insecten, kleine dieren en vogels vinden beschutting in dit miniatuurbos en worden nauwelijks gestoord door de zeldzame bezoekers. Naturalisten zijn beschikbaar om vragen van het publiek te beantwoorden, over de flora en fauna en beiden een belangrijke kennis met betrekking tot het leefmilieu in Parijs.

Saint-Vincent

SAINT-VINCENT NATURE GARDEN

14 RUE SAINT -VINCENT /18th

METRO: LAMARCK-CAULAINCOURT (12)

Open Zaterdag  van 10:00 tot 12:30

En van 13:30 tot 18:30 vanaf April tot Oktober (18:00 in Oktober)