Moulin Rouge

De Moulin Rouge is gebouwd in 1889 door Joseph Oller. Op 6 oktober 1889 opende deze Parijse nachtclub zijn deuren. Het meest herkenbare aan de Moulin Rouge is de rode molen op het dak. Rode molen is dan ook de letterlijke vertaling van Moulin (molen) Rouge(rood).

De Moulin Rouge is een cabaret in Parijs. Het gebouw, ontworpen door de architecten Eduard Niermans en Adolphe Willette, ligt aan de Boulevard de Clichy in de rosse buurt van het quartier Pigalle, in het 18e arrondissement.

Het cabaret werd opgericht door de Catalaan Josep Oller en de opening vond plaats op 6 oktober 1889. Op het dak staat een grote rode imitatiewindmolen. De Moulin Rouge is een symbool van het bohemienleven, trekt jaarlijks duizenden toeristen en is wereldwijd geïmiteerd. De vroege jaren van de Moulin Rouge werden gekenmerkt door extravagante shows, geïnspireerd door het circus, en attracties die nog steeds bekend zijn, zoals Pétomane (zie Joseph Pujol). Verder zijn er de shows met sexy danseressen.

moulin_rouge

Dankzij de Moulin Rouge is de cancan, die oorspronkelijk bedoeld was als verleidingsdans groot geworden. De cancan wordt nog steeds regelmatig in de shows van de Moulin Rouge gedanst. Een aantal beroemde dansers die in de Moulin Rouge gedanst hebben zijn la Goulue, Jane Avril, la Môme Fromage, Grille d’Egout, Nini Pattes en l’Air, Yvette Guilbert

Het cabaret was de inspiratie voor veel schilderijen van Henri de Toulouse-Lautrec en affiche-ontwerpen door onder anderen Jules Chéret. Veel boeken en films spelen zich af in en rond de nachtclub. In 1940 kwam een speelfilm Moulin Rouge uit met Josephine Baker, en in 2001 Moulin Rouge!, met Ewan McGregor en Nicole Kidman in de hoofdrollen.

Adres:
82 Boulevard de Clichy
75018 Paris
Tel: + 33 (01) 53 09 82 82

Entreeprijzen:
Verschillend per voorstelling ca.€125,00 tot  €185,00

Openbaar Vervoer:
Metro: Blanche 2
Bus: 30, 54, 68, 74