Musée de l`Homme

Het museum is in 1937 opgericht door Paul Rivet. Hij was ook de eerste directeur van het Musee de l`Homme. In het museum zag men collecties uit het Trocadéro Museum van Etnografie.

Als onderdeel van het natuur historisch museum is het de taak van dit museum om alles dat te maken heeft met de mensheid onder te brengen onder 1 dak. De evolutie van de mens (biologische antropologie), de mens op de evolutionaire schaal (paleontologie en prehistorie) en culturele en sociale aspecten (etnologie) komen in dit museum uitgebreid aan bod.

LB3

De antropologische galeries zijn verdeeld naar de geografische zones zoals Noord-Amerika, het Midden-Oosten en de poolgebieden. Naast de vele collecties wordt hier ook onderzoek gedaan. De collecties zijn samengesteld per regio en bevatten onder andere een Inca mummie, welke Edvard Munch inspireerde tot het maken van het schilderij “The Screem”. Het restaurant van het museum geeft je een schitterend uitzicht op de Eiffel Toren.

De volgende voorzieningen zijn aanwezig: Groepsreserveringen, fotograferen is toegestaan, rondleidingen,  kadowinkel, parkeerterrein, restaurant.

Adres:
Muséum national d’Histoire Naturelle
Palais de Chaillot
17, Place du Trocadéro
75016, Paris
Tel: +33 (01) 44 05 72 72

Internet:
Musee de l`Homme

Openingstijden:
Geopend van woensdag tot maandag van 09.45 – 17.15.
Gesloten op dinsdag, 1 januari en 25 december.

Entreeprijzen:
Standaardtarief: €5,00
Reductietarief: €3,00

Openbaar Vervoer:
Metro: Trocadéro
Bus: 22, 30, 32, 63, 72, 82