Musée national des Arts et Traditions Populaires

Het museum werd in 1937 opgericht om de collecties van het Trocadéro Etnografisch museum te huisvesten. Franse collecties van het Etnografisch museum kwamen dus terecht in het Musee national des Arts et Traditions Populaires terwijl buitenlandse collecties werden ondergebracht in een ander museum.
Onder de bezielende leiding van Georges-Henri Rivière groeide het museum min of meer uit zijn voegen. Het museum bezat toen meer dan 1 miljoen objecten. Architect, Jean Dubuisson kreeg de taak om een modern gebouw te ontwerpen.

De bouw van het nieuwe onderkomen werd in 1696 voltooid. Vanaf die tijd werden in het nieuwe onderkomen de permanente culturele galerie, de tentoonstellingen en de onderzoekslaboratoria gehuisvest.

De culturele galerie is onderverdeeld in 2 hoofdsecties: “Mankind and the Universe” en “Society”. De galerie promoot de setting en de geschiedenis van de Franse boeren, de technieken, de klederdracht, de tradities en nog veel meer.

Entrée du musée des Arts et Traditions populaires à

Dit besef wordt mogelijk gemaakt aan de hand van een documentatie- en onderzoekscentrum met een bibliotheek, archieven, fotomateriaal en audiomateriaal. De collectie bestaat uit archeologie, juwelen, etnografie, decoratieve kunstwerken, literatuur, medicijnen, schilderijen, meubelen, foto’s, technologie en textiel.

De volgende voorzieningen zijn aanwezig: Groepsreserveringen, rondleidingen, boekenwinkel, documentatie in verschillende talen, school activiteiten, voorzieningen voor gehandicapten, rolstoelverhuur, kadowinkel, ruimtes te huur, fotograferen is toegestaan, busterrein, parkeerterrein.

Adres:
6, Avenue du Mahatma Gandhi
750116, Parijs
Tel: + 33 (01) 4417 6000
Fax: + 33 (01) 4417 6060

Openingstijden:

Geopend van woensdag – maandag van 09.30 – 17.15.
Gesloten op dinsdag en op 1 mei.

Entreeprijzen:
Standaardtarief: €4,00
Reductietarief: €2,60

Openbaar vervoer:
Metro: Les Sablons
RER: Porte Maillot
Bus: 73