Musée Nissim-de-Camondo

Dit schitterende gebouw is gebouwd ten tijde van de eeuwwisseling. Het is gelegen in de buurt van het Parc Monceau. Het Hôtel de Camondo was ontworpen om te dienen als een onderkomen voor schitterende kunstobjecten maar ook voor meubels, tapijten en porselein.
De totale collectie bestaat uit decoratieve kunstwerken, meubelen, schilderijen, kunstwerken, borden, houten panelen en tafelzilver.

Deze prestigieuze kunstobjecten kwamen uit de verzameling van Moïse de Camondo. Deze man had, zoals de verzameling wel laat zien, een zeer goede smaak. Moïse de Camondo besloot om zijn verzameling na te laten aan zijn zoon, Nissim.

Helaas stierf Nissim in 1917 en toen besloot Moïse de Camondo om de verzameling na te laten aan het Musée des Arts Décoratifs welke de verzameling in 1935 officieel in het bezit kreeg.

Het huis, ontworpen in overeenstemming met de Parijse visie, wordt met steun van de Camando stichting momenteel gerestaureerd. Zodoende kan de collectie weer schitteren in de omgeving waar zij het beste tot haar recht komt.

De volgende voorzieningen zijn aanwezig: Groepsreserveringen, Rondleidingen, Documentatie in verschillende talen, Fotograferen is toegestaan.

Adres:
63, Rue de Monceau
75008, Parijs
Tel: + 33 (01) 5389 0640

Openingstijden:
Geopend van woensdag tot zondag van 10.00 – 17.00.
Gesloten op maandag, dinsdag, 1 januari, 1 mei en tijdens de Kerst.

Entreeprijzen:
Standaardtarief: €4,60
Reductietarief: €3,10
Groepstarief: €2,74

Openbaar Vervoer:
Metro: Villiers, Monceau.
RER: Auber
Bus: 30, 84, 94