Palais de Chaillot

Dit paleis is gebouwd in 1937 voor de Wereld Tentoonstelling. Het paleis herbergt het musée du Cinéma, het musée National des Monuments Français, het musée des Matériaux du C.R.M.H, het musée de l’Homme, het musée de la Marine en het Théatre national de Chaillot.

Het paleis is ontworpen door Carlu, Boileau en Azema. Kijk onder musea voor een uitgebreide beschrijving van de hierboven genoemde musea.

Palais de Chaillot

Op 10 december 1948 werd in het Palais de Chaillot in Parijs de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aanvaard door de 58 lidstaten van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Achtenveertig staten waren voor aanvaarding, acht onthielden zich van stemming (twee landen waren niet aanwezig tijdens de stemming).

De Algemene Vergadering proclameert de Verklaring “als het gemeenschappelijk door alle volkeren en alle naties te bereiken ideaal” waarnaar individuen en samenlevingen moeten streven en “door vooruitstrevende maatregelen, op nationaal en internationaal terrein, deze rechten algemeen en daadwerkelijk te doen erkennen en toepassen”.

Adres:
Place du Trocadéro
75016, Parijs

Openingstijden:
De openingstijden zijn afhankelijk van de musea.

Entreeprijzen:
De entreeprijzen zijn afhankelijk van de musea.

Openbaar Vervoer:
Metro: Trocadéro (6, 9)
Bus: 22, 30, 32

Dichtbij:
Trocadéro
MUSEE NATIONAL DE LA MARINE
City of Architecture and Heritage
Eiffeltoren
CinéAqua
Musée Clemenceau
Musée du Vin