Parc Georges Brassens

De plek van het Park Georges Brassens behoorde eens toe aan de vroegere hamlet van Vaugirard dat onderdeel werd van Parijs in 1860. Dit is waar de beroemde Périchot druif groeide in de 18de eeuw. In de 19de eeuw verdwenen de wijngaarden en werden deze vervangen door marktplaatsen.
In 1894 werden er slachthuizen gebouwd. Na vele jaren intensief gebruik waren ze verouderd en werden ze gesloopt. Dit gebeurde in de periode 1974-1975. Nadat ze waren gesloopt werd de vrijgekomen ruimte gebruikt voor de aanleg van een 7,3 hectare groot park, het grootste sinds het tweede keizerrijk, ontworpen door Alexandre Ghiulamila, Jean-Michel Milliex en Daniel Colin.

parc-georges-brassens_433305

In 1984 werd het park geopend voor het publiek. Het park kreeg de naam van de gevierde dichter en musicus Georges Brassens die vlakbij woonde op rue Santos-Dumont 42. In de buurt woonden ook andere beroemdheden zoals de beeldhouwer Ossip Zadkine en de schilder Fernand Léger. De slimme architectuur van het park combineert de componenten van de slachthuizen met de rest van het park waardoor het een modern karakter heeft gekregen.

Adres:
Rue des Morillons
Rue des Perichaux
Rue Brancion
75015, Parijs

Openbaar Vervoer:
Metro: Porte de Vanves (12)
Bus: 89, 95
Tram: 3

[mapsmarker marker=”237″]