Passage Brady

Dit is het centrum van “Little India” in Parijs met winkels en restaurantjes, die je doen vermoeden dat je in India zelf verzeild bent geraakt.

We lopen de passage in vanaf de Boulevard de Strassbourg. Deze passage is bepaald niet exemplarisch voor wat ons nog te wachten staat. De passage is wat vervallen en ziet er allesbehalve als Parijs uit. Maar toch is het een bijzondere ervaring: je bent even helemaal weg uit Parijs. Rond de Boulevard de Strassbourg liggen nog een paar passages van minder allure (Désir, Reilhac, de L’Industrie, Prado en du Marché). We verlaten de Passage Brady en lopen de Rue du Faubourg de St Denis in. Dit is een levendige straat vol met slagers en  groente- en fruitwinkels.

Het einde van deze straat wordt overspannen door de Porte St-Denis, een triomfboog ter ere van de overwinningen van Lodewijk XIV uit 1672. In die tijd voelde men zich veilig achter de fortificaties langs de grenzen en liet men de stadsmuren van Karel V slopen. Op de plaats van de stadspoorten werden triomfbogen gebouwd waarvan deze en de naburige Porte St-Martin de eerste waren.

186-OPE101-2-Passage_Brady

dlmap

pasmap

Adres:
Passage Brady
75010 Paris, France
10 de arrondissement

Openbaar Vervoer:
Metro: Château d’Eau 4
Bus: 38, 39, 47