Pavillon de l´Arsenal

Dit gebouw is neergezet door de architect Clément gedurende de jaren 1878 en 1879 voor een rijke Parijse koopman. Het is gebouwd vlakbij de voormalige plek van de Celestijnse monastische gemeenschap (14e eeuw) en latere fabriek voor wapens.
Laurent-Louis Borniche, schilder en eigenaar van het gebouw, heeft lang gewild dat het een openbaar gebouw werd zodat iedereen het kon bezichtigen. Geruime tijd heeft het gebouw echter nog gefunctioneerd als opslagplaats.
In 1988 heeft de gemeente Parijs uiteindelijk het gebouw gekocht en de wens van Borniche gerealiseerd: er is nu een documentatie- en expositiecentrum voor stedelijke kunst en architectuur in gevestigd.

Pavillon-de-l-Arsenal-vue-e

Het paviljoen geeft de bezoekers inzicht in de ontwikkeling van de stad Parijs, de invloed van de geschiedenis op stedelijke planning en de constante dynamiek van Parijs. Er is een permanente collectie van grote schaalmodellen en maquettes, foto’s en nieuwsgalerijen verdeeld over niet minder dan drie verdiepingen.
De volgende voorzieningen zijn aanwezig: Groepsreserveringen, Gids, Dokumentatie meerdere talen, Voorzieningen voor gehandicapten, Boekenwinkel, Kadowinkel, Vehuur van expositieruimte, Parkeerterrein, Busterrein, Fotograferen is toegestaan.

Adres:
21, Boulevard Morland 75004, Parijs
Openingstijden:
Geopend van dinsdag – zaterdag van 10.30 – 18.30. Op zondag van 11.00 – 19.00.
Gesloten op maandag en i januari.

Entreeprijzen:
De toegang is gratis.

Openbaar Vervoer:
Metro: Sully-Morland, Bastille
RER: Gare de Lyon
Bus: 86, 87, 67