Petit Palais

Het extreem mooie “Petit Palais”, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1900 door Charles Girault, herbergt grote collecties die een breed scala van de artistieke creativiteit van deze eeuw laten zien. De oude kunst collectie is vooral te danken aan de gewiekstheid van de Dutuit broers.

De collectie bestaat uit Franse en Italiaanse meesterwerken uit de Renaissance en hun beroemde collectie van Nederlandse en Vlaamse schilderijen. De collectie werd aangevuld met 18de-eeuwse schilderijen, sculpturen en kunstobjecten die waren geschonken door Tuck.Het museum heeft verder een merkwaardige serie van 19de-eeuwse werken die zijn gekocht door de stad Parijs tijdens de eeuw (Dalou atelier) en ook grote donaties (Courbet, Carpeaux, Carriès, Cézanne) en constant verrijkt door een verstandig aankoopbeleid (Delacroix, Ingres, Chassériau, etc.).

Musée du Petit Palais

De tentoongestelde werken reflecteren de belangrijkste schildersstromingen van de eeuw. De periode van 1900 wordt ook geïllustreerd door kunstobjecten, zoals glas en potten. De collectie bevat onder andere sculpturen, meubelen en schilderijen.

Adres:
Avenue Winston Churchill 75008, Parijs

Contact:
Tel: + 33 (01) 4265 1273

Openingstijden:
Open van dindag tot zondag van 10:00 tot 17:40.
Gesloten op maandag en tijdens feestdagen.

Entreeprijzen:
Gratis voor de permanente collectie.
Variabel voor de tijdelijke tentoonstelling

Openbaar Vervoer:
Metro: Champs Elysées-Clemenceau
RER: Charles de Gaulle-Etoile 1, 13
Bus: 28, 42, 49, 73, 80

home-video