Place du Carroussel

De Place du Carrousel is een openbaar plein in het 1e arrondissement van Parijs , gelegen aan het open einde van de binnenplaats van het Louvre Paleis, een bezet de ruimte waar in 1871 het Tuileries Palace stond. De naam “carrousel” verwijst naar een soort van militaire dressuur , een paarden demonstratie nu algemeen genoemd militaire exercitie . De Place du Carrousel kreeg zijn naam in 1662, toen het werd gebruikt voor een dergelijke militaire dressuur van Lodewijk XIV.

Tijdens de revolutie van 1848 , werd het Tuileries paleis geplunderd en zwaar beschadigd door relschoppers. Op 23 mei 1871 zetten twaalf mannen de Tuileries in brand. De brand duurde achtenveertig uur en verteerde het gehele paleis. De geredden overblijfselen van het gebouw werden verkocht aan een particuliere ondernemer.
Zodra het paleis was opgeruimd, ontstond de grond, die sinds 1662 bekend staat als de “Place du Carrousel”.
Op het plein staat de Arc de Triomphe du Carrousel, gebouwd tussen 1806 en 1808 om te dienen als een ingang ter ere van de Tuileries en ter herdenking van Napoleon ’s militaire overwinningen van het voorgaande jaar.

Place du Carroussel

Place du Carrousel
75001 Paris, France

Metro: Palais-Royal 1 ,7
Bus: 27, 39, 68, 69, 72, 95