Pont de Bir Hakeim

Opgenomen in het register van historische monumenten. De metalen voetbrug werd gebouwd in 1878 voor de Wereld tentoonstelling en werd gebouwd op elke kant van het Ile des Cygnes en werd de Passy voetbrug genoemd. De brug werd veel gebruikt door de inwoners van het 15de en 16de arrondissement.

Maar om aan de eisen van de wereld tentoonstelling te kunnen voldoen, werden plannen gemaakt om de brug te vervangen door een brug met daarop een weg en een treinspoor.

Paris_Pont_de_Bir_Hakeim

De auteur van het project was Louis Biette. Hij werkte samen met de aannemers Dayde en Pille. Formige, een Parijse architect, was verantwoordelijk voor de decoratie. Hij huurde drie beeldhouwers: Gustave Michel, Coutan en Injalbert. Deze drie mannen werkten keihard om de brug een mooi uiterlijk te geven.

De Pont de Bir-Hakeim bestaat eigenlijk uit twee ongelijke metalen structuren. Elke structuur bestaat uit drie console spannen, gescheiden door een monumentaal stenen gebouw aan de top van Ile desCygnes. De snelweg rust op een aantal zeer elegante pilaren, wiens decoraties verdwenen toen het werd versterkt. Tot 1948 heette het het “Passy viaduct”, toen werd het vernoemd naar de zege van Generaal Koenig op Rommel in juni 1942 in de Libische woestijn.

Bijzonderheden:
Ontwerpers: Louis Biette, Thomas, Formige
Aannemer: Dayde en Pille
Totale lengte: 237 meter
Breedte: 24,7 meter
Constructiedatum: 1903 – 1905

Adres:
Quai Branly
75015, Parijs

Openbaar Vervoer:
Metro: Bir-Hakeim 6
Bus: 72, 82