Rue de Lappe

Rue de Lappe: een van de meest schilderachtige straten van Parijs.
Op het einde van de 19de eeuw had ze een slechte reputatie, want toen dicteerden de ‘apachen’ (zo heetten de gangsters toen) er de wet. De straat was toen afgezoomd met danstenten waar de bourgeois een beetje couleur locale kwamen opdoen. Le Balajo zet vandaag die traditie voort (zonder de gangsters).
Dit is samen met de rue de la Roquette the hot spot voor leveranciers van café- en restaurantbenodigdheden. Dat zie je trouwens ook aan de oude uithangborden.
Deze straat blijft nog wel enkele jaartjes populair.

MaraisInHood-XL

Veel sympathieke,luidruchtige, geanimeerde kroegjes en charmante oude binnen pleintjes. Op enkele passen van het helse verkeer van la Bastille is dit op z’n minst verrassend. Het nr. 18 is een kunstenaarsatelier dat onder de klimop zit.
Ter hoogte van nr. 21 heb je de oude passage Louis-Philippe. De conciërges van nr. 24 hebben er heel wat kleurrijke bloemen geplant en ook bomen die ze van het platteland hebben meegebracht. Ze onderhouden met veel liefde notelaars, seringen, essen, wilgen, berken enz. Op nr. 26 word je bijna lyrisch van de ineengezakte brievenbussen, het geplaveide pleintje, de dikke hoekpalen en de oude fontein. Op nr. 34 vind je het mooiste pleintje van de straat, met kleine bomen die het een bucolische charme geven. Ter hoogte van nr. 41 leidt een smalle gang naar de passage Thiéré.