St. Germain 3

Deze intellectuele traditie is hier grotendeels overvleugeld door de mode en commercie, dus ga uit winkelen.

Metro: St. Germain des Prés 4

Deze buurt herbergt drie van de traditionele ‘intellectuele’ cafés van Parijs: Les Deux Maqots op 6, Place St. Germain des Prés; Café de Flore op 172, Bd. St. Germain, het trefpunt van Trotski, Apollinaire en de existentialisten, en de Brasserie Lipp aan dezelfde straat ertegenover op nr 151. Vandaag de dag trekken ze vooral veel toeristen, maar er komen ook nog steeds buurtbewoners. Sla rechtsaf de Rue de Seine in, rechtsaf Lobineau en nogmaals rechts de Rue Mabillon in waar goede winkelmogelijkheden zijn.

Sla linksaf de Rue du Four in en dan weer linksaf de schitterende Rue Princesse in, waar u op nr 6 de beste Engelstalige boekhandel van Parijs, de Village Voice vindt. Loop langs de etalages naar het eind van de straat, sla rechtsaf en dan nogmaals rechtsaf de Rue des Canettes in. Er zijn hier veel aardige winkels en u kunt hier ook goed zien hoe knus het Parijs achter de boulevards kan zijn. Via de Rue Bonaparte komt u op de Rue du Vieux Colombier en de chique Rue du Cherche Midi, waar veel in de boetieketalages te zien is. Stop bij Poilâne (nr 8), een van de beroemdste bakkerijen van de stad, vanwege de bijzondere smaak van het brood. Loop de Cuisine de Bar, het restaurant ernaast binnen voor een lekkere sandwich.

Bekijk de etalages, loop dezelfde weg terug en sla linksaf de Rue de Sèvres in. Op 80 Rue de Sèvres is Au Savignon gevestigd, een populaire wijnbar die een eenvoudige menukaart met vleeswaren, kaas, brood (van Poilâne, natuurlijk) en bijpassende wijnen heeft. Loop verder de Rue de Sèvres af naar Le Bon Marché, het beroemde warenhuis op de Linkeroever, en de magnifieke voedselafdeling, La Grande Épicerie. Wandel als u uitgewinkeld bent naar metrostation Sèvres Babylone.

Deze wandeling is in het 6de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

St. Germain 3