St. Germain 1

Geniet in een ontspannen wandeltempo van dit oude stadsdeel. De straten zijn hier smal, de gebouwen laag en de schaal is knus en uitnodigend.

Metro: St. Michel 4

Als u het metrostation uitstapt, staat u meteen in het bruisende Ouartier Latin, midden tussen de studenten, toeristen en buurtbewoners. De fontein op de Place St. Michel gedenkt de bevrijding van Frankrijk in WOII. Wandel aan de rechterkant van de straat naar de kleine Place des Arts en sla dan rechtsaf de Rue St. André des Arts in. Aan deze grotendeels voor voetgangers bestemde hoofdstraat wonen veel studenten, en dus zijn er ook veel goedkope eethuisjes.

Hier is het nog echt genieten van de smalle straatjes van het kleinschalige Parijs van voor Haussmann, vooral in deze straat hangt een levendige, jeugdige sfeer. Op nr. 30 vindt u het Café Latin, een fijne plek om ontspannen van de lunch te genieten en de omgeving op u in te laten werken. Ga links de overdekte Cour du Commerce St. André in, een van de oudste straten van deze buurt, wat te zien is aan de hobbelige kasseien. Aan het noordeinde vindt u twee kleine salons de thé etablissementen vol bloemen waar u de wereld aan u voorbij kunt laten gaan. Er zijn ook een paar boetieks, waaronder een ouderwetse speelgoedwinkel (Age Tendre et Tête de Bois op nr. 1 ). Café-restaurant Le Procope, van oudsher een trefpunt voor literatoren, dateert van 1686.

Wandel terug naar de Rue St. André des Arts, sla linksaf en dan rechtsaf de Rue Dauphine in. Kijk links van u uit naar de ingang van de Passage Dauphine, die door een stil binnenplein naar de Rue Mazarine leidt. Bij l’Heure Gourmande (22, Passage Dauphine) kunt u pauzeren en een snack eten. Aan de Rue Mazarine staan overal galerieën, dus kijk rond of wandel naar de Rue de Buci, waar de ene voedselspeciaalzaak naast de andere staat. Ook aan de fraaie Rue Grégoire de Tours staan veel restaurants. Loop als u geen trek hebt via de bochtige Rue de Buci naar metrostation Mabillon

Deze wandeling is in het 6de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

St. Germain 1