St. Germain 2

Deze buurt is lang het bolwerk van kunstenaars en intellectuelen geweest; tegenwoordig zijn er ook dure huisdecoratieboetieks en galerieën.

Metro: St. Germain des Prés 4

St. Germain des Prés is de oudste kerk van Parijs of liever, op deze plek in Parijs staat het langst een kerk. De oorspronkelijke kerk is verwoest, de meeste gebouwen die er nu staan dateren uit de 12e eeuw. Kijk even binnen en loop er dan omheen, in de tuin staat een standbeeld van Picasso, ter ere van zijn vriend Apollinaire, en de resten van een oude kapel. Loop de Rue de l’Abbaye in (veel straten hier dateren uit de tijd van de eerste abdij en hebben hun oorspronkelijke naam behouden). Sla linksaf de Rue de l’Echaudé in en wandel langs de boetieks en galerieën. Pauzeer bij La Dernière Goutte (nr 6), beroemd om haar keus in wijn.

Sla linksaf de Rue Jacob in, een paradijs voor huisdecorateurs, sla nogmaals linksaf de Place de Furstenberg in en bewonder de globes en kompassen van Aux Armes de Furstenberg (nr 1). In de noordwesthoek van het plein staat het Musée Delacroix (nr 6). Terug op de Rue Jacob, ziet u het Jean Leblanc Huilerie Artisanale (nr 6), een speciaalzaak in fijne spijsoliën -van olie met geroosterde sesam en pistache tot truffelolie. In het Maison Rustique (nr 26) zijn geïllustreerde boeken over huis- en tuininrichting in het Engels en Frans verkrijgbaar. Salon de thé Laudree op de hoek (21, Rue Bonaparte) heeft heerlijke macronen.

Sla rechtsaf de Rue Bonaparte in en wandel langs Simrane (nr 23,25), dat prachtige Indiase katoen van topkwaliteit verkoopt. In de Rue Visconti en de Rue des Beaux Arts, met de soms afbrokkelende en scheefgezakte huizen, vangt u een glimp op van het 19e-eeuwse Parijs Balzac had hier zijn drukpers. Oscar Wilde dineerde op 13, Rue des Beaux Arts, Manet werd geboren op 5, Rue Bonaparte, en Picasso heeft hier ook niet ver vandaan gewoond. (En de École Nationale des Beaux Arts op de Rue Bonaparte heeft Rodin verscheidene malen afgewezen.) Sla rechtsaf de Rue des Beaux Arts in, nogmaals rechtsaf de Rue de Seine in, en u komt uit bij metrostation Mabillon.

Deze wandeling is in het 6de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

St. Germain 2