St.-Germain-des-Prés

St.-Germain-des-Prés is een chique en gezellige kunstenaarswijk aan de linkeroever van de Seine.

Hier vind je veel cafés, restaurants, antiekzaken, galeries en wanneer je een goed gevulde portemonnee hebt en op zoek naar de laatste mode, ben je in dit gedeelte van Parijs op het juiste adres.

In de straten van de Carré Rive Gauche hebben topmodeontwerpers als Giorgio Armani, Christian Dior en Louis Vuitton hun winkels. De bevolking van St.-Germain-des-Prés is een leuke mix kunstenaars, studenten, intellectuelen en eenvoudige rijken die hier van het bohémienleven genieten.

Hoewel de Boulevard St-Michel aan de westkant van de wijk steeds commerciëler dreigt te worden, hangt er in St.-Germain-des-Prés met veel smalle kasseiensteegjes, exclusieve en internationale winkeltjes en avant-gardistische theaters nog de sfeer van weleer. Deze sfeer werd bepaald door de inwoners van de wijk rond de Tweede Wereldoorlog.

T1350830114049

St.-Germain-des-Prés was toen het intellectuele en artistieke hart van Parijs en was dit het mekka voor iedere filosoof, schrijver, schilder en politicus van Parijs. Zij, waaronder Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir en Picasso, waren stamgasten van legendarische cafés Café de Flore, Brasserie Lipp en Les Deux Magots aan de Boulevard St.-Germain. Dit zijn nu leuke plekken om mensen te kijken!

Dezelfde boulevard deelt de wijk in tweeën met in het noorden traditionele cafés, vele galeries en antiekzaken. Hier staat ook de belangrijkste Franse kunstacademie: École Nationale Supérieure des Beaux Arts. Loop even door naar de oevers van de Seine voor de bouquinistes, oude groene kraampjes voor interessante tweedehands boeken.

In het zuiden van St.-Germain-des-Prés vind je meer trendy bars, restaurants en drukke winkelstraten met warenhuizen als de Bon Marché. Aan de Boulevard St.-Germain staat de oudste kerk van Parijs: St.-Germain-des-Prés. Deze kerk met Romaanse bouwstijl is al in 542 gesticht maar heeft in de loop der jaren nogal wat moeten doorstaan en is slechts één van de drie oorspronkelijke klokkentorens overgebleven. Deze toren is een handig oriëntatiepunt wanneer je dreigt te verdwalen in deze wijk.