Stations

Gare de l’Est

Op dit treinstation komen de treinen aan uit het oosten van Frankrijk. Het station ligt dan ook logischerwijs in het oosten van Frankrijk, net ten zuiden van de Rue de la Fayette en ten westen van de Canal St Martin. Vanaf dit station kunt u kaartjes kopen voor bestemmingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de landen in Oost-Europa.

Gare du Nord

Niet ver van het station Gare de l’est ligt dit station net ten noorden van de rue de la Fayette. Vanaf dit station vertrekken de treinen naar Engeland, Nederland en omliggende landen. Dit station bevindt zich aan de Rue de Dunkerque 15.
Gare d’Austerlitz
Op dit station, wat ligt aan de zuidoever van de Seine, in het oosten van Parijs, komen en gaan de treinen naar Zuid-Europa. Het station is druk en staat beken als redelijk crimineel.

Gare de Lyon

Aan de overkant van het station Gare d’Austerlitz, aan de andere kant van de Seine, bij het Place Louis Armand, ligt het station gare de Lyon. Vanaf dit station vertrekken vele mensen naar de Franse Rivièra en het Zuidoosten van Frankrijk vandaar dat het in de zomermaanden enorm druk is.

Gare Montparnasse

Dit station ligt in de gelijknamige wijk Montparnasse, in het zuiden van Parijs, dichtbij de Tour Montparnasse. Op dit station komen en gaan veel treinen uit het westen van Frankrijk. Dit is het minst drukke station.

Gare St Lazare

Dit station ligt dicht in de buurt van de bekende warenhuizen Galeries Lafayette en Le Printemps. Dit station regelt voornamelijk verbindingen tussen Parijs, Dieppe, Caen, Le Havre en andere plaatsen in het noordwesten van Frankrijk. Het is er altijd erg druk, voornamelijk veroorzaakt door Forensen.

1280px-P1130074_Paris_X_gare_du_Nord_rwk