Verzekering

Er zijn drie soorten reisverzekeringen, de annuleringsverzekering, de medische verzekering en de bagage verzekering.

Een annuleringsverzekering is een goed idee als men de vakantie lang van te voren boekt. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat er iets tussen komt. De twee andere type verzekeringen zijn voor de meeste mensen niet van belang. Die zitten meestal bij de prijs van een reis inbegrepen. Maar vergeet nooit om voor vertrek eventuele lopende verzekeringen te controleren.

Je bestaande ziektekostenverzekering zou in principe alle kosten vergoeden, mocht je ziek worden tijdens de vakantie. Als je moet worden opgenomen in een ziekenhuis, wordt altijd geprobeerd om je zo spoedig mogelijk terug naar Nederland te laten gaan. De situatie waarin de patiënt verkeert moet de repatriëring natuurlijk wel toelaten. Het kan voorkomen dat men zelf eerst de kosten moet betalen. Deze krijgt men dan later terug, nadat al het papierwerk is ingevuld.

De bagage valt normaal gesproken onder de eigen inboedelverzekering. Kijk dit voor de zekerheid nog na voordat men vertrekt. De luchtvaartmaatschappijen zijn verantwoordelijk voor het kwijtraken van bagage. Je hebt dan recht op de volgende bedragen: $9.07 per pond of een totaal van $634.90 per koffer/reistas. Als men van plan is om waardevolle dingen mee te nemen, doe dit dan in de handbagage.