Avenue Montaigne

Bewijs hier hulde aan de modegoden. Winkel erop los of kijk hoe de experts het doen.

Metro: AIma Marceau (9)

De Avenue Montaigne, die hier begint, is het centrum van de haute couture, aan deze brede boulevard zijn bijna alle grote namen in de modewereld vertegenwoordigd, zoals Gucci, Louis Vuitton, Escada, Bulgari, Chanel, Dolce & Gabbana, Baby Dior zelfs, en nog vele, vele anderen. Als u zich wilt mengen onder de groten der aarde, kunt u iets drinken in de elegante ontvangstruimte van het blitse, luxueuze Plaza Àthenée (nr. 25) en kijken of u beroemdheden ziet.
Wandel over de Rue François 1 voor nog een paar très chic winkelmogelijkheden. Drink als u toe bent aan een pauze een kop chocola met rum of een chocoshake bij La Malson du Chocolat (52, Rue Pierre Charron), waar de bonbons verpakt en uitgestald zijn als kostbare juwelen.
Steek het Rond Point over naar de Avenue Matignon en gluur onderweg in de dure galerieën. Sla linksaf de Rue Gabriel in, nogmaals linksaf de Avenue de Marigny in en dan rechtsaf de Rue du Faubourg St Honoré in om deze wandeling door de modewereld te vervolgen.
De straat vernauwt zich hier en hoewel de winkels nog steeds heel duur zijn (zoals blijkt uit de prijskaartjes) zijn ze iets beter benaderbaar onderbreek uw wandeling bij Hermès (nr. 24) en bewonder de prachtige leren tassen en de collectie dassen en andere accessoires.
Het zal u opvallen dat hier veel beveiligingspersoneel aanwezig is, het Palais de l’Élysée het presidentiële paleis – ligt aan de zuidzijde van de straat. Sla als u geen zin meer hebt in winkelen rechtsaf de Rue St. Florentin in en wandel naar metrostation Concorde.

Deze wandeling is in het 16de arrondissement

 

dlwandeling

avenue_montaigne