Basilique St. Denis

Deze wandeling combineert een grote, florerende Noord-Afrikaanse markt met een van de fraaiste, oudste en belangrijkste Gotische kathedralen van Frankrijk .

Metro: Basilique St. Denis (13)

Hoewel de 13e-eeuwse Basilique St. Denis strikt genomen niet in Parijs ligt , is hij bereikbaar met de metro en moet u dit lichtende en magnifieke voorbeeld van de Gotische architectuur gezien hebben.

De plek waar de kathedraal staat heeft sinds de 5e eeuw, toen de kerk gebouwd is op het graf van St. Denis, de eerste bisschop van Parijs, religieuze betekenis. Volgens de legende pakte St. Denis zijn eigen hoofd op, nadat het er rond 250 n. Chr. op Montmartre was afgehakt.

Op deze plaats liggen ook de meeste Franse koningen begraven. Volg nadat u de metro bent uitgekomen het voetpad l’Ancienne Tannerie naar de markthal.

Dit is echter geen weg voor mensen met een zwakke maag; dode konijnen en vogels, ingewanden, varkensoren en runderhoeven liggen er tussen rode klodders harissa, afgedankte pompoenen, bonen en granen. Wandel dan via de Rue Pierre Dupont naar de Place Jean Jaurès, waar, als u hier op dinsdag, vrijdag of zondag bent, de openluchtstadsmarkt, met bergen olijven, couscousmakers en verse kruiden in volle gang is.

Loop na deze levendige glimp van het moderne St. Denis eerst naar en dan langs het Hôtel de Ville op de Rue de la République naar de hoofdattractie van deze wandeling: de basiliek.

Dit is een uitzonderlijk gebouw, maar vergeet niet ook de graftombes van de koningen en koninginnen binnen in de kathedraal te bezichtigen.

Op de tombes liggen beelden van de koningen, met hun hoofd op kussens en hun honden aan hun voeten. Bezichtig ook de crypte onder de kerk, waar resten van de oorspronkelijke 5e-eeuwse kerk bewaard gebleven zijn. Rust uit in de aangrenzende tuin en wandel dan terug naar het  metrostation.

Deze wandeling is dichtbij het 18ste arrondissement 75018

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

stdenis