Beaubourg

Moderne kunst, oude straten, trendy cafés en een aardige verzameling gespecialiseerde boetieks maken dit een plezierige wandeling.

Metro: Hôtel de Ville (1 , 11)

Wandel de Rue du Renard in en sla linksaf de Rue de la Verrerie in, naar de Église St. Merri. Loop er in noordelijke richting langs naar Place lgor Stravinsky, waar een zonderlinge fontein vol kleurige, waterspuwende beelden u welkom heet.

Geniet ervan – frivoliteit is in Frankrijk vaak ver te zoeken. Wandel verder noordwaarts, naar het enorme Centre Pompidou, dat binnen zijn controversiële moderne raamwerk een van de grootste collecties moderne kunst herbergt.

Ook zonder deze kunstcollectie is dit gebouw het bezoeken waard zo kunt u met de lift aan de buitenkant van het gebouw opstijgen naar Georges, het betoverend mooie dakrestaurant van waar u ’s avonds uitzicht hebt over de lichten van de stad.

Als u niet te veel wilt uitgeven, kunt u beter naar Café Beaubourg aan de zuidrand van het plein ( 100, Rue St. Martin) gaan.

De zaak heeft genoeg buitenzitplaatsen, waar u kunt kijken en bekeken worden. Steek over naar de smalle Rue Quincampoix (een van de oudste straten van de stad, daterend van 1203) en wandel verder in noordelijke richting. Le Comptoir de l’Écriture (nr. 35) is gespecialiseerd in schrijfbenodigdheden.

Echte ganzenveren pennen, allerlei soorten inkt, kroontjespennen, het is hier allemaal verkrijgbaar. Galerie Fait et Cause (nr. 58) is gespecialiseerd in fotografie, evenals enkele andere galerieën in de buurt. Misschien wilt u even uitrusten in Le Quincampe (nr. 78), een café met een ongedwongen sfeer en redelijke prijzen.

Neem ook een kijkje in de Passage Molière. Sla vervolgens linksaf Rue Étienne Marcel in, waar u, naarmate u dichter bij de Place des Victoires komt, links en rechts steeds meer uiteenlopende winkels en stijlvolle kledingboetieks ziet.

Op de bovenverdieping van de elegante, uit drie verdiepingen bestaande kledingboetiek Ventilo (27 bis, Rue du Louvre) is een zeer aanlokkelijke salon de the gevestigd. Via Rue Étienne Marcel bereikt u metrostation Étienne Marcel.

Deze wandeling is in het 4de arrondissement 75004

dlwandeling

Beaubourg