Beneden Montmartre

Dit deel van Montmartre is minder schilderachtig dan de heuveltop maar weerspiegelt beter het eclectische, vervallen, jeugdige Montmartre van vandaag.

Metro: Anvers (2)

Wandel via de Rue de Steinkerque naar Square Willette en de carrousel uit de film Amétie. Léon Gambetta, de voormalige Franse minister van binnenlandse zaken en defensie, ontsnapte de stad hier in een luchtballon tijdens het beleg van Parijs in 1870.

Sla linksaf de Rue Tardieu in. Bekijk de funky boetieks aan de Rue des Abbesses, de futuristische winkels op Rue Houdon en de fraaie Rue André Antoine.

Sla linksaf de Rue Burq en dan weer linksaf de Rue Garreàu in en loop verder,langs de winkels op de Rue Tholozé. Wandel de Rue Joseph de Maister in en sla linksaf de Rue Caulaincourt in. Sla linksaf richting Bd. Clichy en wandel dan via de Àvenue Rachel naar het Cimetlère de Montmartre,  hier liggen Degas, Zola, Truffaut en Stendhal begraven.

Het kerkhof staat erg vol, maar het is een interessante wandeling. Terug op de Bd. de Clichy belandt u in een heel andere wereld.

Deze boulevard staat bekend om zijn seksshops, en als u geïnteresseerd bent, kunt u de zeven verdiepingen erotische kunst van het Musée de l’Erotisme op nr. 72 bezichtigen.

Sla anders rechtsaf de Rue Fromentin in en wandel via de Rue Fontaine rechtsaf de Rue Chaptal in naar het onopvallende Musée de la Vie Romantique aan het eind van een kasseistraatje, waar de schrijfster George Sand ooit heeft gewoond en dat nu vol staat met haar bezittingen.

Vooral aantrekkelijk is de lieflijke, lommerrijke binnenplaats. Rozen en blauweregen scheppen een landelijke sfeer, en  misschien wilt u iets drinken in de salon de the op het terras, waar het aangenaam toeven is.

Loop dan dezelfde weg terug door de Rue Fontaine en wandel via de Rue Notre Dame de Lorette naar metrostation St. Georges, of via de Rue H. Monnier naar Tea Follies (6, Place Gustave Toudouze) voor thee en gebak.

Deze wandeling is in het 9de arrondissement 75009

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

BenedenMontmartre