Bois de Boulogne

Het Bois is sinds jaar en dag het wandelterrein van de Parijzenaars . Het gracieuze , uitgestrekte park heeft veel schade opgelopen bij de grote storm van 1999, maar op zonnige dagen is het er nog steeds aangenaam toeven.

Metro: La Muette (9)

Wandel westwaarts over de Chaussée de la Muette de Avenue lngres op. De route kan verwarrend zijn, maar blijf rechtdoor lopen op de kuispunten en over de ringweg tot u de route des Lacs à Passy en het Bois bereikt hebt. Van hieruit hebt u veel wandelopties, maar een populaire route is rond het kleinere Lac Supérieur zuidwaarts te lopen (bijna 1 kilometer in het rond) en dan rond het grotere Lac lnférieur noordwaarts (2,5 kilometer in het rond).

Aan de noordoever van het Lac Inférieur kunt u ook een roeiboot huren en rond het eilandje midden in het meer varen. Als dat u te veel werk lijkt, kunt u ook het pontje naar het restaurant Châlet des iles nemen (ongeveer halverwege aan de oostzijde van het meer) en daar in de prachtige omgeving limonade drinken. Wandel via de route de la Grande Cascade om de Pré Catalan heen, die vooral heel fraai is in de lente, met de vele tulpen en gemaaide grasvelden. In de Jardin Shakespeare worden dan buitenoptredens gegeven. Pauzeer in het rustige Relais du Bois de Boulogne, niet ver ten noorden van de Pré Catalan, en wandel dan via de route du Pré Catalan terug naar het Lac Inférieur. Loop als u nog genoeg energie over hebt verder westwaarts naar Bagatelle aan de route des Lacs à Bagatelle, het bekendste park van het Bois, beroemd om zijn prachtige rozen. (De ingang naar Bagatelle is een halve kilometer van Pré Catalan, dus dit is een lange wandeling. )

Het park heeft veel uitgangen, maar het eenvoudigst is het langs dezelfde weg te verlaten als u er bent gekomen en terug te lopen naar La Muette. Waarschuwing: het is niet raadzaam ’s avonds in het park te gaan wandelen, omdat er dan veel prostituees en hun klanten rondlopen.

Deze wandeling is in het 16de arrondissement 75016.

dlwandeling