Canal St. Martin

Deze wandeling langs het schilderachtige Canal St. Martin is lang onopgemerkt gebleven door toeristen, maar vormt een plezierig uitstapje.

Metro: Colonel Fabie  (2)

Loop vanaf het kruispunt de Rue de la Grange aux Belles op en sla dan rechtsaf de Rue des Écluses St. Mârtin in, die uitkomt bij het lieflijke Canal St. Martin, de vroeg 19e-eeuwse waterweg waarover goederen naar de stad werden verscheept. De buurt erlangs is hier en daar nogal vervallen, maar over het kanaal zijn op geregelde afstand gracieuze voetgangersbruggen aangebracht. Aan de straat staan bomen en het is interessant het sluizenstelsel te bekijken. Steek de voetgangersbrug meteen rechts van u over en loop dan links verder over de westoever van het kanaal.
Op de plek waar het kanaal naar links afbuigt, staan verschillende cafés bij elkaar; de verfijndste is Le Sporting (3, Rue des Récollets). Een galerie die in de Rue des Récollets verscholen ligt, heeft een aantrekkelijk assortiment foto’s te koop. Bij Antoine et Lili (95, Ouai de Valmy) – een bontgekleurde kledingwinkel annex deli zijn heerlijke sandwiches verkrijgbaar of pauzeer verderop bij de piep. kleine Verre Volé wijnbar (67, Rue de Lancry). Overal aan deze straat vindt u funky winkeltjes. Steek na de Rue de Marseille de volgende brug over en sla de Avenue Richerand in, die naar hét Hôpital St. Louis leidt. Dit begin 17e eeuw opgerichte ziekenhuis om pestslacht. offers geïsoleerd te houden van de overige stadsbewoners, herbergt een van de grootste en elegantste pleinen van parijs op zijn grondgebied.
Met zijn gevel van bak- en natuursteen doet het aan de place des Vosges denken – het is ook ontworpen door dezelfde architect – en het is de omweg meer dan waard. Loop dezelfde weg terug naar het kanaal en wandel langs een van beide kanten terug naar de Rue du Faubourg du Temple. Het kanaal verdwijnt hier onder de grond; sla rechtsaf en wandel naar metrostation République.
Deze wandeling is in het 19de arrondissement 75019
dlwandeling