Château de Vincennes

Met een kasteel dat aan Koninklijke kapel bevat, een slotgracht en een donjon, uit , gestrekte bossen, voetpaden en twee meertjes, is het Bois de Vincennes een welkome afwisseling als u genoeg hebt van de straten van de stad.

Metro: Château de Vincennes (1)

Al in de 12e eeuw werden deze bossen gebruikt als koninklijk jachtterrein, en het 14e-eeuwse kasteel is het enig overgebleven uit de Middeleeuwen daterende Koninklijke paleis in Frankrijk. Later heeft Lodewijk XIV er de zuidvleugel aan laten bouwen. De kapel, die beschadigd geraakt is tijdens de grote storm die Frankrijk trof in 1999, dateert uit de 16e eeuw en is een goed voorbeeld van de  flamboyante Gotische bouwkunst. De donjon, met de brede slotgracht eromheen en de ophaalbrug, ziet er van buiten zeer dramatisch uit en is beslist een bezoek waard.

Het terrein biedt een interessant inzicht in een tijdperk waarin een diepe slotgracht, stevige muren en een donjon genoeg veiligheid boden. Misschien wilt u ook het hedendaagse Parc Floral zien, met zijn bijzondere planten, gemaaide gazons, miniatuur golfbaan, bonsaipaviljoen en andere bloemversieringen; verlaat het Château dan door de zuiduitgang en volg de Avenue des Minimes. Loop anders oostwaarts het park in, via de Avenue Nogent en sla dan rechtsaf naar het fraaie Lac des Minimes. Wandel rond het meer of huur aan de noordoever een boot en roei op uw gemak rond de schilderachtige eilandjes. Als u er verder op uit wilt trekken, kunt u ook een fiets huren.

Mensen van alle leeftijden komen hier in de weekends voor de frisse lucht; vooral in de herfst, als de bladeren verkleuren, is het hier prachtig- Na uw rondwandeling kunt u een snack eten of iets te drinken aan de noordoever van het meer; wandel vervolgens dezelfde weg terug naar metrostation Château de Vincennes.

Deze wandeling is in het 12de arrondissement 75012

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

vincen