Het 14e arrondissement

Deze rustige, onpretentieuze buurt, die niet veel toeristen trekt omdat er geen belangrijke monumenten zijn, geeft een indruk van het Parijs van de Parijzenaars.

Metro; Denfert Rochereau 4, 6

Midden op het kruispunt waar de metro-uitgang is, ligt de ingang van de Catacomben. Als u wilt, kunt u een kijkje nemen in dit netwerk van ondergrondse gangen, waar enkele miljoenen doden liggen, die hier sinds het eind van de 18e eeuw, toen er op de kerkhoven geen plaats meer was, worden begraven. Wandel, als u de dag liever bovengronds doorbrengt, de Rue Daguerre in, een drukke marktstraat. De Rallye Peret op nr. 6 is een goede wijnbar (die ook Berthillon-ijs serveert), als u de voorkeur geeft aan een moderner ambiance kunt u terecht in het Café d’Enfer (nr. 22).

Breng een bezoek aan Au Domaine de Luc op nr. 48 als u geïnteresseerd bent in kant-en-klare culinaire specialiteiten uit de verschillende streken van Frankrijk. Wandel een stukje rechts op de Avenue du Maine en sla dan linksaf de Rue Raymond Losserand in, een ondernemende straat met veel leuke winkels en eethuisies. Monsieur Lapin op nr. 11 is gespecialiseerd in konijngerechten. Namaste op nr. 29 is een kleurrijke, eclectische huishoud en geschenkenwinkel en Sicri op nr. 35 een winkel voor kunstbenodigdheden. Als u een bijzondere kerk wilt zien, slaat u rechtsaf de Rue du Château en linksaf de Rue Guilleminot in naar de Notre Dame du Travail (nr. 36).

De kerk is met een beperkt budget gebouwd voor de arbeiders van de buurt en de gewelven, bogen en pilaren zijn gemaakt van gietijzer. Neem ook een kijkje in de fraaie Rue des Thermopyles; de geuren die opstijgen uit de Fournée d’Augustine (96, Rue Rayrnond Losserand) zullen u naar binnen lokken om gebak te eten en Une Histoire d’Harmonie op nr. 102 heeft een ruime keus in creatieve couverts. Neem de metro op station Plaisance, verderop in Rue Raymond Losserand.

Deze wandeling is in het 14de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlwandeling

14e arrondissement