Het negende arrondissement

Deze wandeling voert langs allerhande winkels, overdekte straten en salons de thé in een levendige buurt met relatief weinig toeristen.

Begin Metro: Trinité – d’Estienne d’Orves 12

Sla in oostelijke richting de Rue St. Lazare in. Links, aan de Rue de la Rochefoucauld, staat het Musée Gustave Moreau, dat geheel en uitputtend gewijd is aan de werken van de kunstenaar die ooit de leermeester van Matisse was. Verderop links van de Rue St. Lazare ligt op 80, Rue Taitbout, het charmante Square d’Orleans, waar George Sand en Frédérique Chopin in de jaren 1840 een appartement bewoonden. Er is een fraaie fontein opgericht en op gedenkstenen staat wie wanneer waar woonde. Verderop in de straat vindt u het immer populaire en gezellige Mediterrane restaurant Olympe Casa (nr 48).

Nog verder is DetailIe (nr 8) gevestigd, dat hier sinds 1905 zijn befaamde huidzalven verkoopt. Sla rechtsaf de Rue Bourdaloue in, waar Bertrand (nr 7), een prachtige salon de tlié met geverfde muren, fluwelen gordijnen en een fonkelend interieur, een ideale stop is voor een dikke hete chocola en een stuk bladerdeeggebak op koude dagen Wandel via de Rue de Chàteaudun naar de Rue Faubourg-Montmartre en La Mère de Familie op nr 35, een ouderwetse delicatessenzaak, opgericht in 1761. Bewonder het oude uithangbord aan de voorgevel en loop dan de onopvallende maar elegant overdekte Passage Verdeau in, waar u de salon de tlié Verdeau-Drouot (nr 23) aantreft.

Steek over naar de Passage louffroy, In Cinédoc (nr 45) hangt een enorme verzameling filmposters en Le Comptoir de Familie (nr 35) verkoopt traditionele huishoudartikelen. Op weg naar de uit 1800 daterende Passage des Panoramas komt u vlak langs het Musée Grevin, het wassenbeeldenmuseum van Parijs (10, Bd. Montmartre). Sla rechtsaf de Rue St. Marc in en wandel dan linksaf via de Rue Vivienne naar metrostation Beurse. De laatste vrijdag van de maand wordt voor de Bourse een antiek- annex vlooienmarkt gehouden

Deze wandeling is in het 9de arrondissement

Download als zip of klik op de kaart om pdf te open

dlwandeling

het9arron