Trocadéro

Deze wandeling door een van de rijkste buurten van de stad combineert een drukke buitenmarkt met enkele gespecialiseerde musea en mooie uitzichten.

Metro: Iéna (9)

Wandel via de Avenue du Président Wilson dit hechte bolwerk van de conservatieve bourgeoisie in. Bekijk de imposante gebouwen, waar veelal ambassades in gevestigd zijn. Meer dan de helft van alle ambassades in Parijs is hier te vinden. De beste dagen voor deze wandeling zijn de woensdag en de zaterdag, wanneer de openluchtmarkt op de middenberm gehouden wordt. Het is een van de beste markten van de stad, en u zult er de Parijzenaars dan ook zien doen waar zij goed in zijn: exquise levensmiddelen, vlees- en kaassoorten, bloemen en brood inslaan.

In het Palais Galeria aan uw rechterhand is het Musée de la Mode et du Costume gehuisvest. In tijdelijke tentoonstellingen wordt hier de mode door de eeuwen heen en het werk van individuele ontwerpers behandeld. Recht ertegenover staat het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, waar uitstekende tijdelijke tentoonstellingen gehouden worden – een vroege versie van Matisse’s La Danse en het werk van de kubisten en fauvisten, onder andere. ’s Zomers is het op het uitgestrekte terras van het museum, met uitzicht op een fontein, de Seine en de Eiffeltoren, goed toeven. Verderop herbergt het Musée Gulmet ( 6 Place d’léna) een uitgebreide collectie Aziatische kunst en op 19, Avenue d’léna vindt u een boeddhistisch heiligdom en Japanse tuin.

Wandel verder naar de Place du Trocadéro, vanwaar u de Eiffeltoren kunt zien. Rondom de rotonde staan verschillende café’s. Carrette (nr 4) is naar verluidt het beste, maar ga naar het Café du Trocadéro (nr 8) als u een mooi uitzicht wilt. Daal af door de Jardins du Trocadéro, steek de brug over en wandel over Champ de Mars naar metrostation École Militaìre. (Of maak een uitstap naar de Pont de Bir Hakeim, waar het kleine, smalle eilandje Allée des Cygnes begint – hier wandelde James Joyce ook graag.

Deze wandeling is in het 19de arrondissement 75016

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.
dlwandeling