Viaduc des Arts

Dit revitaliseringproject is een groot succes.

Onder een oud spoorwegviaduct zijn Kunstgaleries gevestigd en er erbovenop is een wandelpad met plantenbakken aangelegd.

Metro: Bastille (1, 5, 8)

Loop de rechts van de Opéra Bastille gelegen Rue de Lyon in. Houd links aan en algauw wandelt u onder de bakstenen arcades van de Ave. rue Daumesnil, waar allerhande galerieën en studio’s gevestigd zijn. De kunstenaars zijn vaak hard aan het werk terwijl u langs loopt. Op nr 9 is een papiermakerij. Maison Fey op nr 15 is gespecialiseerd in leerbewerking. Borduurbenodigdheden zijn verkrijgbaar bij Le Bonheur des Dames (nr 17) en als u door het raam bij Malhia (nr 19) kijkt, ziet u weefgetouwen staan. Geschenken en huishoudartikelen zijn verkrijgbaar bij N’O (nr 21), een boetiek met als thema het nomadenleven. Op nr 95 is een porseleinschilder gevestigd en op nr 111 een koperslager

Onder de prachtige natuurstenen arcades van het Viaduc Calf (nr 43) kunt u op zondag terecht voor een jazzbrunch. Het Café de l’Arrosoir (nr 75) heeft een gelijksoortig interieur en eenzelfde sfeer. Kijk uit voor de skaters die hier hun kunsten oefenen op een van de weinige goed berijdbare, brede trottoirs van Parijs. Klim even voor de winkel Surcouf, bij de Rue de Rambouillet, de trap op naar de Promenade Plantée, een stadspark dat is aangelegd boven de winkels en galerieën van de Avenue Daumesnil. Als u in oostelijke richting door blijft lopen, voert deze promenade uiteindelijk de stad uit naar het Bois de Vincennes. Wandel in dit geval echter terug naar de Bastllle over het pad door de Promenade Plantée. U wandelt hier tussen rozenstruiken, fraaie rekken blauweregen, bamboebosjes en ander groen. Kijk wanneer u het einde nadert of u de trap omlaag links van u al ziet en wandel terug naar metrostation Bastille.

Deze wandeling is in het 12de arrondissement 75012

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.
dlwandeling

 

Viaduc des Arts