Bus Parijs

De bussen rijden zeven dagen per week van 05.30 tot 01.00 door de stad. Over het algemeen zijn de bussen niet erg snel en verschrikkelijk druk, maar ze geven je wel de mogelijkheid om door heel Parijs te reizen en ongeveer 30 kilometer daarbuiten.

Een kaartje kost circa €2,50 per persoon en deze zijn verkrijgbaar bij elk busstation. De buslijnen worden aangegeven met cijfers startend bij 20.

Over het algemeen wordt het toeristen afgeraden met de bus te reizen, niet alleen vanwege de drukte in de bussen maar ook vanwege de onduidelijkheid van de overstappunten. Als je kiest voor het openbaar vervoer, kies dan voor de Metro. Deze rijden veel frequenter en zijn een stuk overzichtelijker.

De kaartjes voor het openbaar vervoer in Parijs zijn uniform, dat wil zeggen; je kunt met een kaartje dat je hebt gekocht in de metro, ook de bus nemen. Er zit dus geen verschil in tarief.

Bus_in_Paris

Voor meer informatie en een handige routeplanner kan je terecht op de site van het Parijse openbaar vervoersbedrijf, de RATP .

Download als zip of klik op de kaart om pdf te openen.

dlmap

 

busmap