Dagtrip Het Ouartier latin en de eilanden

Weet u niet precies waar u wilt beginnen met uw reis?

Dan bied deze pagina een praktische en plezierige dagtocht langs de beste bezienswaardigheden.

Gebruik ook het kaartje einde van deze pagina.
9.15 uur
Begin uw dag rustig in het kalmste museum van Parijs, het Musée National du Moyen-Age. De middeleeuwse schatten behoren tot de mooiste collecties op dit gebied.
U ziet ze in een prachtig gotisch herenhuis, gebouwd op de ruïnes van een Romeins badhuis.


11.00 uur
Wandel in noordelijke richting naar de rivier, stop voor een ochtend koffie in een van de vele studentenbars in de levendige wirwar van straten achter de kerk St-Séverin.
12.00 uur
Steek de Petit Pont over naar het Île de la Cité om de imposante kathedraal Notre-Dame te bezoeken. Quasimodo had een fantastisch uitzicht vanaf de torens: het is een erg lange klim naar de top, maar als het weer goed is, is elke trede de moeite waard.

notre-dame4

13.00 uur
Lunch bij Au Vieux Paris om de hoek bij Notre-Dame of steek over naar het gezellige Île St-Louis voor een lunch bij Le Fin Gourmet Voor het dessert voegt u zich bij de plaatselijke bewoners buiten Berthillon en wacht tot u aan de beurt bent voor het lekkerste ijs van Parijs.

15.00 uur
Keer terug naar het Île de la Cité, loop langs de weelderige bloemenmarkt op de Place Louis-Lépine naar de Conciergerie, een fascinerend museum vol bloederige verhalen uit de dagen van de guillotine, en Sainte-Chapelle.

paris_sainte_chapelle

17.30 uur
Rust even uit op het vredige, groene square du Vert-Galant aan de westkant van het eiland en kijk naar de schuiten die over de rivier langs het Louvre varen. Waarom zou u niet aan boord gaan van een Vedettes de Pont Neuf voor een rondvaart terwijl de zon ondergaat?

20.00 uur
De overvloed aan buitenlucht heeft u natuurlijk flink hongerig gemaakt. Ga dus terug in zuidelijke richting naar het Quartier Latin voor een
diner bij Les Bouquinistes, met daarna nog een slaapmutsje.

Les_Bouquinistes

 

dagtrip

trip3s
Le_Marais_en_de_Bastille