Dagtrip Le Marais en de Bastille

Le Marais en de Bastille

Weet u niet precies waar u wilt beginnen met uw reis? Dan bied deze pagina een praktische en plezierige dagtocht langs de beste bezienswaardigheden. Gebruik ook het kaartje aan het einde van deze pagina.

9.00 uur
Begin de dag rustig met koffie en croissants in het legendarische Café Beaubourg met uitzicht op het Centre Georges Pompidou . Vertoef een tijdje op het ruime plein voor het Centre Georges Pompidou om te kijken naar de straatmuzikanten, mimespelers, vuurvreters en jongleurs. Schrijf ansichtkaarten naast de felgekleurde mechanische popartachtige fonteinen op de Place Igor Stravinsky maar waarom zou u niet als souvenir uw portret laten tekenen door een karikaturist.

The Pompidou cultural center in Paris

 

11.00 uur
Neem de tijd om de transparante architectuur van Centre George Pompidou te bewonderen. Stap daarna het museum voor moderne kunst binnen, dat tot de meest controversiële en inspirerende van de wereld behoort.
13.00 uur
Ga in oostelijke richting via de Rue Rambuteau naar het hart van de intrigerende wijk Marais quarter. Als U wilt wandelen kijk dan even bij de wandelingen, of loop wiIlekeurig langs de vele mooie aristocratische herenhuizen lopen. Kijk naar de etalages van trendy winkels en galeries in de Rue des Francs Bourgeois en proef wat joodse specialiteiten in de koosjere delicatessenwinkels en bakkerijen in de Rue des Rosiers als hapje voor de lunch in een van de talloze gezellige bistro’s in de buurt.

034-ParisLaPlaceDesVosges

15.00 uur
Verlies uzelf in de geschiedenis van Parijs in het Musée Carnavalet. De collectie is verspreid over Hótel Carnavalet en Hótel Le Peletier (gebouwd in de 16e en 17e eeuw). De museumcollectie bevat materiaal over belangrijke gebeurtenissen én het dagelijks leven.

17.30 uur
Loop door Le Marais, langs de Rue de Sévigné en de Rue des Francs Bourgeois naar de Place des Vosges, een sierlijk plein met symmetrische huizen met steile leien daken en galerijen, voornamelijk gebruikt als kunstgaleries en antiekwinkels. In het café Ma Bourgogne op de hoek pronken de bedienden met traditionele zwarte jasjes en lange witte schorten. Is er een betere plek voor een aperitief?
19.30 uur Als u geluk hebt, krijgt u misschien last-minute kaartjes voor een opera in handen in de Opéra Bastille. Zo niet, dan is het glazen gebouw op zich de moeite waard (vooral in het donker, met verlichting), voordat u uw dag eindigt met een diner bij Bofinger.

11_opera-de-la-Bastille

 

dagtrip

 

trip1s

 

Le_Marais_en_de_Bastille