Dagtrip Van de Eiffeltoren naar St.-Germain-des-Prés

Weet u niet precies waar u wilt beginnen met uw reis? Dan bied deze pagina een praktische en plezierige dagtocht langs de beste bezienswaardigheden. Gebruik ook het kaartje aan het einde van deze pagina.

9.00 uur

eiffel-tower-picture

Kom vroeg aan (9 uur midden juni tot augustus, 9.30 uur de rest van het jaar) bij de Eiffel Tower, sla de rij over en ga als een van de eersten naar de top voor adembenemende uitzichten over de stad en haar omgeving. Op een heldere dag kunt u zelfs Chartres zien liggen, ruim 70 km ver.

10.00 uur

Slenter over de Champde-Mars langs jeu-deboulesspelers, kinderen op pony’s, geliefden die elkaar op banken omarmen en fotograferende toeristen (van hieruit is de ‘ijzeren dame’ van Eiffel bijzonder fotogeniek). Ga verder naar Les Invalides de laatste rustplaats van Napoleon Bonaparte en een  van de uitgebreidste militaire musea van de wereld.

12.00 uur

Kom aan bij het beroemde Musée d’Orsay. U hebt genoeg tijd voor een lunch in het uitstekende Café des Hauteurs in het museum. Als dessert geniet u van Manets, Monets en andere impressionistische meesterwerken.

15.30 uur

Ga in westelijke richting langs de Seine om te neuzen in de gehavende, groene houten stalletjes met tweedehands boeken en prenten die langs de rivier staan, de zogeheten bouquinistes.

16.00 uur

Verken het netwerk van straten ten zuiden van lebouquinistes en u zult gauw ontdekken waarom St-Germain-des-Prés, gelegen rondom zijn beroemde kerk (rechts), een winkelparadijs is, met zijn duizenden galerietjes, antiekwinkels, chique designwinkels en modeboetieks.

napoleon-s-enormous-tomb

 

18.00 uur

Als u na al dat winkelen door uw energie heen bent, kunt u uw accu bijladen met een koffie (of een verfrissende citron pressé op een warme dag) in het beroemde, maar erg toeristische literaire café Les Deux Magots op Boulevard St.-Germain. Neem, indien mogelijk, een tafeltje met uitzicht op de kerk van St.-Germaindes-Prés. De bars en cafés van St.-Germain zijn lange tijd geassocieerd met het Parijse intellectuele leven en hoewel de hoogtijdagen van Hemingway en Sartre voorbij zijn, trekt Les Deux Magots nog steeds veel wouId -be schrijvers, acteurs en filosofen aan.

20.00 uur

St.-Germain komt ’s avonds echt tot leven. Ga vanuit Boulevard St.-Germain naar het zuiden en u wordt verwend door een overvloed aan restaurants voor een diner.

magot1

 

dagtrip

 

trip2s

 

wandeleiffel