Dagtrip Van het Louvre naar de Arc de Triomphe

Weet u niet precies waar u wilt beginnen met uw reis? Dan bied deze pagina een praktische en plezierige dagtocht langs de beste bezienswaardigheden rond het Louvre en de Arc de Triomphe.

Gebruik ook het kaartje aan het einde van deze pagina.

9.00 uur
Zorg dat u vroeg bij het Louvre aankomt, het liefst voordat de deuren om 9 uur opengaan, zodat u tot de eerste van de gemiddeld 25.000 tot 30.000 bezoekers behoort die dagelijks door de zalen slenteren. Bent u eenmaal binnen, neem er dan de tijd voor en wees selectief.

louvre

12.00 uur
Als u in een kwistige stemming bent, ga dan lunchen in het nieuwe, stijlvolle Café Marly op de binnenplaats van het Louvre, met uitzicht op de glazen piramide.

Ga anders naar l’lncroyable 1793, een kleine bistro van goede kwaliteit (26 Rue de Richelieu, 75Q01, tel. 0158622852, zondag’s gesloten).

cafe-marly

14.00 uur
Waar kunt u uw lunch er beter aflopen (of een middagpauze houden) dan in de heerlijke, typisch Franse, met beelden bezaaide Jardin des Tuileries

Als u vandaag nog niet genoeg kunst hebt gezien, kunt u naar het Musée de l’Orangerie met de mooie schilderijen van waterlelies van Claude Monet of naar de Jeu de Paume,waarin hedendaagse Kunstexposities zijn op een voormalige Real Tennis-baan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15.00 uur

Steek het majestueuze Place de la Concorde over en ga naar de Champs-Élysées eens een aristocratisch pretpark, nu grondig gecommercialiseerd. Toch is het wel degelijk opwindend over een van de beroemdste straten van de wereld te slenteren. Als u liever niet loopt, kunt u de metro nemen vanaf Tuileries of Concorde naar Charles de Gaulle-Etoile.

ChampsElysees_Paris

17.00 uur
Het spitsuur kunt u het beste boven op de Arc de Triomphe, doorbrengen, 50 m boven het lawaai en de drukte van de twaalf grote avenues die vanuit de grootste triomfboog ter wereld uitstralen. Het uitzicht is echt sensationeel.
19.00 uur
Trakteer uzelf op een diner in Le Fouquet’s

Le Fouquet

 

dagtrip

 

dagtrip4
daglouvre