Japans Parijs

Japanse studenten, kunstenaars, zakenlieden en werknemers in dienst van Japanse bedrijven zijn vooral te vinden in de wijk rond de Opéra en de rue Ste-Anne, waar in talrijke eetgelegenheden ‘sashimi’, sushi, tempoera en andere Japanse gerechten kunnen worden geproefd.

Het Musée Guimet bezit een wondermooie verzameling boeddha’s en bodhisattva’s die Érnile Guimet naar Frankrijk heeft gebracht; het Musée d’Ennery (59 avo Foch, 16de arr., MD Porte-Dauphine of Victor-Hugo) stelt in een ongelooflijk oosters decor de fraaiste verzameling netsukes ter wereld voor.

japan

Aan de rand van Parijs staat het Musée départemental Albert Kahn met een Japanse tuin, een theehuis en een verzameling autochrome foto’s (14 rue du Port, 92100 Boulogne). Het Maison de la culture du Japon bezit een schat aan informatie over de cultuur in het Land van de Rijzende Zon (101 bis, quai Branly, 15de arr, MD BirHakeim), net wals Tokyo-Do, de grootste Japanse boekhandel in Parijs (48 rue Ste-Anne, 1ste arr).

Japanse modeontwerpers zijn intussen internationaal vermaard en wie graag hun etalages bekijkt, kan terecht rond de place des Victoires en in St-Germaindes-Prés.