Parc Astérix

Parc Astérix is een Frans attractiepark in Plailly, ongeveer 35 km ten noorden van Parijs. Het is gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix van Albert Uderzo en René Goscinny. Het park werd in 1989 geopend en is erg populair. Het complex omvat het pretpark en een themahotel: het „Hotel des Trois Hiboux”.
Qua bezoekersaantallen kan het park overigens niet worden vergeleken met Disneyland Parijs, dat ook nog eens het hele jaar geopend is, terwijl Parc Astérix slechts open is van april tot november. Tussen 2007 en 2011 houdt het park tijdens de kerstvakantie een extra winteropening.

parc_asterix
In het park staan zeven achtbanen waaronder de houten achtbaan, Tonnerre de Zeus. Deze 33 meter hoge achtbaan bereikt snelheden van 80 km/h, en is een van de langste houten achtbanen in Europa. Dit jaar heeft het park een nieuwe omgekeerde achtbaan van de Zwitserse achtbaanfabrikant B&M geopend, deze is open sinds april 2012[1] . Ook is er een stalen achtbaan met zeven inversies, Goudurix genaamd. Andere bekende attracties zijn onder andere Transdemonium, een darkride door een middeleeuws spookhuis, Le défi de César, een madhouse, L’oxygénarium, het glijden in een rubberband van een glijbaan, en de Menhir Express en Grand Splatch, twee waterattracties. Het park staat ook bekend om zijn vele shows, waaronder een voorstelling met dolfijnen, een stuntshow en een komisch spektakel rond Romeinse soldaten.
Parc Astérix ligt naast de autosnelweg A1 tussen Rijsel en Parijs en heeft een eigen rechtstreekse afrit op die snelweg.
In 1998 en 2000 was het park één van de finalisten om kans te maken op de Applause Award.

 

Attracties

Achtbanen

Naam Type Bouwer Opening
Goudurix Stalen achtbaan Vekoma 1989
OzIris Omgekeerde achtbaan Bolliger & Mabillard 2012
SOS Numérobis Kinderachtbaan Zierer 1990
Ronde des Rondins Kinderachtbaan Zierer 1991
Tonnerre de Zeus Houten achtbaan Custom Coasters International 1997
Trace du Hourra Bobslee-achtbaan MACK Rides 2001
Le Vol d’Icare Stalen achtbaan Zierer 1994
Waterattracties
Naam Type Bouwer Opening
Épidemaïs Croisières Tow boat ride Intamin AG 1989
Grand Splatch Shoot-the-Chute Intamin AG 1989
L’Oxygénarium Rapid River WhiteWater West Industries 1999

 

MET DE TREIN + SHUTTLE BUS (VANAF DE LUCHTHAVEN CHARLES DE GAULLE)
Retourticket:
7,50 € / volwassene (12 jaar en ouder)
€ 6,00 / kind (3-11 jaar)
Gratis voor kinderen tot 3 jaar